Magyar | English | Deutsch

Az éjszaka sofőrjei

Arthur nem csak édességet kínál

Határozottan nyílik a belvárosi pub csapóajtaja. Kissé spicces úr lép az utcára, zsebében kotorász. Nyilván a slusszkulcsát keresi. Közben tekintetével körülkutat, a parkoló autókat veszi sorra, majd elindul az egyik felé. Még mindig keresgél a kabátzsebben, de kulcs helyett színes papírlapot húz elő. Röviden tanulmányozza, majd előhalász egy mobiltelefont és tárcsázza a brosúrán talált 06-20-333-44-55-ös számot. Udvarias hang felel a túloldalon: Arthur sofőrszolgálat, jó estét kívánok!
Egyre gyakrabban játszódik a fönti történet Budapest éjszakáiban. Sőt, amióta nyilvánosságra hozták a rendőrség új közlekedési bírságait, olykor még időzavarba is kerülhetnek a vállalkozáspalettát legújabban színesítő sofőrszolgálatok.
- Szerencsére eddig még minden ügyfelünknek tartani tudtuk a szavunkat - állítja Szakács Gyula, az Arthur Kft. fiatal ügyvezetője. - Bár a szórólapjainkon 25 percet ígérünk, legtöbbször akár tizenöt-húsz percen belül szállítjuk a pótsofőrt megrendelőinknek.
- Manapság már több hasonló társaság működik, de közülük a legjellegzetesebb az Arthur.
- Ha másban nem is, de a megjelenésünkben és az árainkban mindenképpen különbözünk a többiektől. Munkatársaink egy édességgyártó cég reklámjából ismert külsővel, jellegzetes sofőrsapkában, elegánsan tűnnek föl a kívánt helyen, és remélem ugyanolyan udvariasak is. Áraink pedig messze a legalacsonyabbak a piacon.
- Próbáljuk meg tetten érni, hogyan működik és miért éri meg ez az igencsak terjedőben levő szolgáltatás?
- Általában úgy folytatódik a bevezetőben elbeszélt történet, hogy az Arthur diszpécsere följegyzi az úr, esetenként hölgy földrajzi helyzetét, autójának típusát, rendszámát, és a címet ahová vitetni szeretné magát. Belvárosi irodánkból útnak indul a gyűjtőkocsi egy sofőrrel. Amint megérkeznek az autóhoz, diszpécserünk diszkréten visszahívja a megrendelőt: A pótsofőr előállt.
Nagyon fontos, hogy indulás előtt utasainkkal megbízást iratunk alá, mellyel átadják az autót, és tudomásul veszik az ott szereplő fuvardíjat. Miután ügyfelünk saját autójával, biztonságban otthonába vagy a kívánt helyre érkezett, még egy aláírással visszaveszi sofőrünktől a kocsit, fizet, majd nyugodtan hajtja álomra fejét. Szeretett autója ugyanis nem a város másik végén parkol, állandó frászban tartva tulajdonosát, akinek lázálmaiban lépten-nyomon föltűnnek a javuló, de még mindig aggasztó statisztikák az ellopott gépkocsikról. Hanem jól megszokott garázsában pihen vagy a ház előtt áll és így éjjelre szem előtt marad. S még egy ráadás. Másnap reggel újabb elégedett mosollyal döbben rá, hogy elkerülte a tortúrát, melyet a visszautazás jelentene az előző esti vacsora, buli helyszínére.
Ezzel még mindig nincs vége az Arthur által kínált kényelemnek. Már a második alkalommal kódszámot kapnak az utasok és így híváskor az elegendő ezt bemondani, a többit a diszpécser már magától is tudja. Így jóval rövidebb ideig tart a rendelés. No persze az indulási helyet azért ilyenkor sem árt megadni.
- Milyen ügyfélkörre számít Arthur?
- Úgy terveztük amikor a cég indult, hogy a középvezetőket célozzuk meg a szolgáltatással. Azokat, akik nem engedhetnek meg maguknak személyi sofőrt, de gyakran járnak üzleti vacsorákra. Időközben érdeklődni kezdtünk a művészek iránt, főleg színházakban, de rengeteg fiatal, lépten-nyomon autóval járó ügyfelünk tér vissza időről időre hozzánk. Valószínűleg azért, mert rájöttek, hogy nem érdemes kockáztatni sem a maguk, sem a mások épségét, a kocsijukról és a jogosítványukról nem is beszélve.
- Vannak-e konfliktusok, összezördülések, elégedetlen ügyfelek?
- Szinte soha . Hála az utóbbi időben egyre sűrűbb éjszakai rendőr-razziáknak, ügyfeleink igen elégedettek. Egyrészt, mert ha út mentén szondáztatott, tántorgó úrvezetőt látnak, úgy érzik, ők megúszták. Másrészt ez az érzés biztosítja őket arról, hogy a fuvardíj nem kidobott pénz. Sokan azt gondolhatnák, a rendőrség nem néz minket jó szemmel, mert úgymond rontjuk az üzletüket. Ez érdekes módon nem így van. Inkább örülnek nekünk, talán a nagyobb biztonság miatt. Egyébként a sofőrjeink tányérsapkája szinte elriasztja a rendőröket. Volt már aki kölcsön is akarta kérni tőlünk, persze csupán tréfából.


 06 30-333-4455         06 20 555-4455

Minden nap 20-06-ig állunk rendelkezésére. Budapesten 25 percen belül bárhová Önért megyünk, hogy saját gépkocsijával, biztonságban hazaszállítsuk!Mobil verzió